Насловна arrow Архива

Архива
конференција Вклучи се: Сексуални права за сите PDF Print E-mail
Written by vele   
Tuesday, 02 June 2009

site.jpgСо особено задоволство Х.Е.Р.А. ја организира Младинската конференција Вклучи се: Сексуални права за сите, која што ќе се одржи во месец јуни од 19 до 21 во Охрид, х. Белведере.

Last Updated ( Friday, 08 October 2010 )
Read more...
 
Театарска претстава „Шетам со лажно лице“ PDF Print E-mail
Written by drasko   
Friday, 13 February 2009

Х.Е.Р.А. и Младинскиот центар „Сакам да знам-Шуто Оризари“ Ве покануваат на театарската претстава „Шетам со лажно лице“. Претставата произлегува од неколкумесечната работа на десетина млади луѓе во рамки на театарската работилница на Младинскиот центар „Сакам да знам - Шуто Оризари“ . Автор на текстот и театарската игра е Санела Емин.

Настапуваат: Бекир Хаки, Халил Јулио, Риза Јешил, Хасан Ѓулизар, Шукри Азировиќ, Антоанела Белил, Леонардо Есат, Ерол Иљаз, Енис Џемаил и Бекир Сенат.

 

Претставата ќе се одржи в петок, 8-ми мај, во 18:00 часот во просториите на ФДУ.

 

Вашето присуство е повеќе од добредојдено.
Last Updated ( Tuesday, 02 June 2009 )
Read more...
 
Потребата од абортус е легитимна потреба на секоја жен PDF Print E-mail
Written by Borjan   
Thursday, 15 January 2009

Потребата од абортус е легитимна потреба на секоја жена и секогаш ќе постои.

Абортусот станува небезбеден и почест само кога е забранет.

 

 

Во текот на минатата година се отвори јавна дебата за абортус. Накратко можеме да ги забележиме следните случувања:

-непотпишана, агресивна, постојана и пред се скапа постер кампања во две фази: првенствено со застрашувачки и монструозни слики од фетуси, а потоа емотивна кампања со која се слави животот преку претстави на мајка и бебе

-изјаснување на ставовите на македонската православна црква, преку колумни на челни претставници и обраќања за време на христијанските празници со кои нашата црква ги копира готовите модели на католичката црква осудувајќи ги жените на чедоморство

-поддршка на кампањата од страна на интелектуалци претходно познати по своите либерални погледи на свет

-владата отвора тендер за кампања за преставување на последиците од абортус

-најава во медиумите за менување на постојаниот закон за прекинување на бременоста и воведување мерки за целосна забрана на абортусот во Македонија

-појава на невладина организација регистрирана пред еден месец која јавно ги застапува ставовите на кампањата за укинување на абортусот поради зголемување на наталитетот и избегнување на гревот.

Last Updated ( Saturday, 18 April 2009 )
Read more...
 
1 декември 2009 PDF Print E-mail
Written by vele   
Monday, 15 December 2008

Годинешното одбележувањето на Светскиот ден за борба против ХИВ/СИДА, Х.Е.Р.А. ќе го спроведе преку Младинскиот центар „Сакам да знам- Шуто оризари“, поддржан од Норвешката црковна помош, организирајќи едукативно - забавен настан со следнава програма:

Last Updated ( Saturday, 18 April 2009 )
Read more...
 
Нова анкета PDF Print E-mail
Written by vele   
Friday, 28 November 2008

Нова и уште позабавна анкета. SurprisedВиди насловна главно мени најдолу 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Last Updated ( Friday, 28 November 2008 )
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 Next > End >>

Results 1 - 9 of 34