Насловна arrow Архива

Архива
Изложба на фотографии PDF Print E-mail
Written by drasko   
Thursday, 20 March 2008
Sample Image
 
Фото работилница 2 - Младински центар PDF Print E-mail
Written by drasko   
Thursday, 20 March 2008

Работиулница 2

 Sample Image

 
Фото галерија Младински центар Сакам да знам PDF Print E-mail
Written by drasko   
Thursday, 20 March 2008

Sample Image

Фото

Last Updated ( Thursday, 20 March 2008 )
 
Младинска акција 2005 Победник PDF Print E-mail
Written by drasko   
Thursday, 20 March 2008
Акција 2005
Победник
Sample Image
   
 
   
Идејното решение на Никола Анѓеловски (17) од Скопје е избрано за постер за одбележување на Светскиот ден на сидата, 1 Декември -Младинска ХИВ/СИДА Акција 2005, којашто од оваа година влегува во календарот на настани на Светската Кампања за ХИВ/СИДА. .
На конкурсот пристигнаа 174 предлози од кои беа избрани 50 најдобри. Жирито во состав: Љупчо Алексовски(Он Нет), Сандра Исмановски (УНДП), Марко Манев (Погон- Стрип работилница), Јане Стојчески (графички дизајнер), Маја Димитровска, Мики Трајкоски и Драшко Костовски (ХЕРА) го одбра најдоброто решението водејќи се од следниве препораки:
- Годинешниов конкурс ја поддржува светската кампања чиишто слоган гласи: Не и го врти грбот на СИДАТА -Да го одржиме ветувањето.
- Предлогот треба да одговора на прашањето:Што правиш ти, што можеш ти да сториш, како да се соочиме со ХИВ/СИДА?
- Графичкото решение (илустрација и слоган) не треба да заплашува, но треба да поттикнува на соочување со проблемот;
- Предлогот треба да содржи и ликовни квалитети
- Да не одредува виновници и да дискриминира одредени социјални групи
- Да биде едноставно за да допре до сите
Идејното решение се состои од оригинален цртеж и порака Избери го својот херој.! Првата награда е компјутер и годишен Он Нет интернет.
Акцијата ја помогнаа: Меѓународната Федерација за семејно планирање, Он Нет, Агенцијата за млади и спорт и Тематската група на ОН за ХИВ/СИДА.

 
Основни училишта Скопје PDF Print E-mail
Written by drasko   
Thursday, 20 March 2008
Семинари основни училишта Скопје
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 Next > End >>

Results 19 - 27 of 34