sakamdaznam.org.mk - Кондоми
Насловна arrow Кондоми

Кондоми PDF Print E-mail
Written by vele   
Tuesday, 18 March 2008
Article Index
Кондоми
Page 2
Page 3
Page 4
Page 5

Машки кондом

Употреба: Притиснете на врвот на кондомот за да излезе целиот воздух од него. Држете го врвот притиснат се додека не го одмоткате целиот кондом до основата на пенисот.  

17082.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Женски кондом

 Женскиот кондом, како и машкиот е направен од латекс.  Од едната страна има отворен, а од другата затворен крај.  Женскиот кондом од обете страни има по еден прстен.  Прстенот кој се вметнува во вагината треба да легне врз грлото на матката (cervix), а другиот прстен од отворената страна, поставен е надвор од вагината и лежи врз вулвата.

17063.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Last Updated ( Monday, 20 October 2008 )