Насловна arrow Активности arrow Проекти arrow ХИВ/СИДА кампања со град Скопје

ХИВ/СИДА кампања со град Скопје PDF Print E-mail
Written by drasko   
Monday, 24 March 2008

 

 

Active Image

 

 

 

 Во периодот од средината на јануари до средината април се спроведува проект – кампања за ХИВ/СИДА. Оваа кампања е финасиски поддржана од Град Скопје.  Во склоп на кампањата ќе бидат вклучени повеќе активности...

 

 

 

 

 
  • Пиер едукации: во овој период ќе бидат спроведени 24 пиер едукации во средните училишта и социјалните установи во градот.
  • Изработка и дистрибуција на печатени информативно-едукативни материјали: подготовка на брошура (кликни за превземање) која што ќе биде дистрибуирана за време на едукативните сесии, додека пак постерот и флаерот ќе ги промовираат двата настани, фотографската изложба и младинскиот настан (забава).
  • Емитување на медиумска образовна програма: оваа програма ќе биде емитувана на некоја од националните телевизии во која што ќе учествуваат млади луѓе од средните училишта во градот.
  • Емитување на документарно-информативен филм: овој филм е претходно изработен од страна на младите волонтери во нашата органзицација, а во овој период ќе биде дистрибуиран во ТВ станиците кои што ќе го емитуваат.
  • Органзирање на прес конференција: на прес конференцијата ќе биде претставена целата кампања, како и сите активности кои што се вклучени во истата.
  • Фотографска изложба: млади луѓе од нашата организација ќе бидат вклучени во едномесечна фотографска работилница, при што селектираните фотографии ќе бидат изложени во некоја од градските галерии.
  • Органзирање на масовен младински настан: забавата ќе биде органзирана во некој од скопските клубови на која свој настап ќе има еден бенд.
Last Updated ( Wednesday, 15 April 2009 )
 
< Prev   Next >