Насловна arrow Архива arrow 1 декември 2009

1 декември 2009 PDF Print E-mail
Written by vele   
Monday, 15 December 2008

Годинешното одбележувањето на Светскиот ден за борба против ХИВ/СИДА, Х.Е.Р.А. ќе го спроведе преку Младинскиот центар „Сакам да знам- Шуто оризари“, поддржан од Норвешката црковна помош, организирајќи едукативно - забавен настан со следнава програма:

10.00 -  14.00 Младинскиот центар  „Сакам да знам-Шуто Оризари“ едукации  и дружење организирани од страна на ПИЕР едукаторите и давателите на услуги во центарот   1500 – 1700  Кафе „Стил“

Интерактивни образовни игри со многу награди организирани од ПИЕР едукаторите и волонтерите на Младинскиот центар  „Сакам да знам ”.

 

Дополнително Х.Е.Р.А. ќе се вклучи во активностите организирни од Тематската група за ХИВ/СИДА на Обединетите Нации со теренско доверливо и доброволно советување и тестирање за ХИВ/СИДА, како и во активностите организирани од младинската мрежа Y-PEER.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Во продолжение програмата на целиот настан


Last Updated ( Saturday, 18 April 2009 )
 
Next >