Кондоми
Written by vele   
Tuesday, 18 March 2008

Машки кондом

Употреба: Притиснете на врвот на кондомот за да излезе целиот воздух од него. Држете го врвот притиснат се додека не го одмоткате целиот кондом до основата на пенисот.  

17082.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Женски кондом

 Женскиот кондом, како и машкиот е направен од латекс.  Од едната страна има отворен, а од другата затворен крај.  Женскиот кондом од обете страни има по еден прстен.  Прстенот кој се вметнува во вагината треба да легне врз грлото на матката (cervix), а другиот прстен од отворената страна, поставен е надвор од вагината и лежи врз вулвата.

17063.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
condom.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
dotted_condom.jpg
 
 
durex_performax_condom_lrg.jpg
condom6.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Женски кондом  
fc_condom_hres.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
female-condom.jpg
 
female-side.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
condom_kondom_prezervatif.jpg
 
Last Updated ( Monday, 20 October 2008 )